fbpx

Meer rust in je kop, je lijf en je leven

Bouw aan een waardevol leven om van te houden

De vicieuze cirkel

Nergens zin in hebben, veel moe zijn en sombere gevoelens hebben.

Die klachten ervaar je niet van de één op de andere dag. Wat dan ook de reden van je klachten is, als je te lang wacht, leiden zelfs licht mentale klachten uiteindelijk tot meer problemen. Met alle gevolgen van dien.

Herken jij deze klachten?

 • Vaak moe zijn en nergens zin in hebben, maar je weet niet waarom?
 • Je bent snel gefrustreerd?
 • Je bent in je hoofd veel bezig met een persoonlijk probleem of vraagstuk?
 • Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt, in plaats van dat jij leeft?
 • Je bent veel bezig met sombere gedachten en piekeren?
 • Je ervaart weinig plezier terwijl je weet dat je het naar je zin zou moeten hebben?

Problemen leiden vaak tot mentale klachten die weer tot nieuwe problemen leiden. Zie hier, de cirkel is rond. Die negatieve vicieuze cirkel is moeilijk te doorbreken. En toch kun je er anders mee omgaan.

"We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt"

Albert Einstein

Doorbreek jouw negatieve cyclus

In je hoofd gebeurt er zoveel, ook veel dat je niet helpt. Het is daarom belangrijk om de mentale vaardigheden te ontwikkelen die je wél helpen.

Uit de Rats is een e-coachprogramma dat is opgebouwd uit vijf modules. Elke module bevat lessen die essentieel zijn om je een stap verder brengen in de ontwikkeling van jouw positieve cyclus.

Voor de samenstelling van Uit de Rats zijn bewezen effectieve onderdelen uit verschillende therapieën en coaching vormen gebruikt. Zo vind je onderdelen van Acceptance en Commitment Therapie (ACT), Problem Solving Treatment (PST), Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Psychologisch kapitaal (PsyCap). De inhoud is bovendien direct toepasbaar.

Kennis

Haal je klachten en problemen uit elkaar. Leer hoe je naar jezelf kunt kijken, hoe gevoel en gedachten werken en wat jij kunt doen om beter om te gaan met somberheid en lusteloosheid.

Reflectie

Leer jezelf goed kennen. Leer op een positieve manier te kijken naar jezelf en wat je nodig hebt om jouw cyclus te doorbreken.

Go!

Uit de Rats helpt je eerste stappen te zetten in een nieuwe positieve cyclus: door beter om te gaan met je gedachten en gevoel, waardegedrag, problemen op te lossen en meer plezier te ervaren.

Uit de praktijk

“Al vanaf de eerste keer dat we elkaar spraken, merkte ik hoeveel ik aan het gesprek had. Peter luisterde goed, kwam met een sterke analyse en bood mij direct handvatten om mij verder op weg te brengen in mijn proces. Het vertrouwen dat ik voelde, heeft hij meer dan waargemaakt.

We zijn flink aan de slag gegaan met opdrachten die aansloten op mijn vragen, waardoor ik inzichten goed in praktijk kon brengen. Zo zag ik snel resultaat terwijl mijn vertrouwen groeide. 

Het is fijn om iemand te hebben die je op een andere concrete manier uit je denken haalt en je laat ontdekken welk gedrag je eigen leven leuker en makkelijker maakt. 

Peter heeft mij uitgedaagd om prioriteiten te stellen in mijn leven en daarnaar te leven.”

Kaj

"En toen zegde ik per direct mijn baan op"

Mijn naam is Peter Vooren. Ik ben toegepast psycholoog en coach. Tijdens mijn jonge carrière als sportmanager heb ik flink in de rats gezeten. Onzeker, nerveus en een hoop gepieker. Ondanks dat ik in de fitnessbranche werkte, nam ik mijn gezondheid niet serieus. Ik zag op het nippertje mijn opties voor me. De burn-out in of het roer om. En toen zegde ik per direct mijn baan op.

Ik ging toegepaste psychologie studeren en leerde veel over motivatie, gedrag en emotie. Ook over mijzelf natuurlijk. Stap voor stap werkte ik mijn klachten weg. Ik zette mijn talent in: organiseren. Ik werd fitter, zekerder en had weer de touwtjes in handen. Bovendien had ik weer de rust in mijn kop om te genieten van wat ik deed.

Peter Vooren

Peter Vooren

toegepast psycholoog en coach

Meer rust in je kop, je lijf en je leven

Tijdens het Uit de Rats leer je hoe jij je eigen positieve cyclus creëert. Je voorkomt nog langer meegesleurd te worden door gepieker en langlopende uitdagingen door ze aan te pakken en ze naar jouw hand te zetten.

Details

e-coaching bij somberheid

Uit de Rats e-programma

Uit de Rats is een uniek en persoonlijk e-coaching programma gericht op jou, je klachten en je problemen en hoe je ondanks dat, toch plezier kunt ervaren en kunt genieten in jouw leven.

Vraag en antwoord

Dit programma is voor iedereen die wil leren om:

 • zichzelf beter te organiseren
 • meer te leven naar eigen waarden
 • meer voldoening en plezier in het leven te ervaren.

 

Uit de Rats is geschikt bij licht mentale klachten en problemen zoals:

 • somberheid
 • piekeren
 • overspannenheid
 • burn-outklachten
 • lusteloosheid
 • vermoeidheid
 • snel gefrustreerd zijn

 

Onder deze klachten ligt soms een persoonlijk probleem verscholen zoals:

 • slaapproblemen
 • financiële onzekerheid
 • familie of relatieproblemen
 • weinig uitdaging in het leven
 • geen positief vooruitzicht in het leven hebben

 

Uit de Rats bevat een module waarin je wordt begeleid in het concretiseren van je uitdaging(en) en hierop actie onderneemt.

Het programma is ook geschikt om te ontdekken waar je aan wilt werken in je leven als je er nog meer uit wilt halen.

Uit de Rats is een e-coachingprogramma met zelfhulp oefeningen en niet geschikt als vervanging van therapie of specialistische hulpverlening.

Ja dat kan. Uit de Rats is een e-programma waarin jij zelf de leiding neemt. Het kan een mooie aanvulling zijn. Word je begeleidt door een psycholoog of coach? Ga dan in overleg. Er kan ook overlap bestaan met jouw begeleiding.

Je ontvangt tweemaal per week een e-mail met een uitnodiging voor een sessie. Die vind je online in jouw eigen account. Je kunt niet vooruit werken, maar je mag er wel langer over doen. Je hebt een jaar lang toegang tot de inhoud van Uit De Rats.

Je kunt aan dit e-programma werken wanneer je wilt, waar je wilt en voor hoelang je wilt. Het tempo bepaal je zelf.

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten. Ik adviseer je om twee keer per week ruim de tijd te nemen voor een sessie. Daarnaast zul je bezig gaan met oefeningen in het dagelijks leven.

Je doet waarschijnlijk mee omdat je van je klachten af wilt komen. Of omdat je meer uit je leven wilt halen. Als je dat wilt, dan zul je daar elke dag minimaal een beetje werk voor moet verzetten. Dat is niet uit te drukken in tijd. Wat je moet doen, dat leer je tijdens het e-programma.

Het resultaat kan levensveranderend zijn.

Ja juist. De opdrachten nodigen je uit om direct op jouw situatie toe te passen. Het gaat niet altijd om de klacht, maar hoe jij ermee omgaat dat het verschil kan maken.

Dit programma is een zelfhulp programma met optioneel ondersteuning door een toegepast psycholoog/ e-coach. Dit wordt niet vergoed door een verzekering.

Mogelijk kun je in overleg met je werkgever of er budget beschikbaar is voor persoonlijke ontwikkeling.

Boek gratis en vrijblijvend een kennismakingsafspraak

X

Paswoord vergeten?

Word lid