Uit De Rats

uit de rats - psychologie

In 7 stappen

je uitdagingen aanpakken op een praktische manier

Gedragstraining

gedrag leren dat je wél helpt bij jouw uitdaging

E-coach

iemand die met je meekijkt en meedenkt van een afstand

"En toen zegde ik per direct mijn baan op"

Mijn naam is Peter Vooren. Ik ben toegepast psycholoog en coach. Tijdens mijn jonge carrière als sportmanager heb ik al flink in de rats gezeten. Onzeker, nerveus en een hoop gepieker. Ondanks dat ik in de fitnessbranche werkte, nam ik mijn gezondheid niet serieus. Ik zag op het nippertje mijn keuzes voor me. De burn-out in of het roer om. En toen zegde ik per direct mijn baan op.

Ik ging psychologie studeren en leerde veel over motivatie, gedrag en emotie. Ook over mijzelf natuurlijk. Stap voor stap werkte ik mijn klachten weg. Ik zette mijn talent in: organiseren. Ik werd zelfs fit, zeker en deed wat ik wilde. Bovendien had ik weer de rust om ervan te genieten.

Peter Vooren

Peter Vooren

toegepast psycholoog en coach

De vicieuze cirkel

Piekeren, nervositeit, somberheid, angst, vermoeidheid. Klachten die vaker voorkomen dan je denkt. 1 op de 7 werkende mensen heeft last van spanningsklachten. 1 op de 5 mensen krijgt op een gegeven moment te maken met een mentale aandoening (Trimbos).

Die klachten ervaar je niet van de één op de andere dag. Misschien woon je niet fijn, heb je last van iemand in je omgeving of worstel je met jezelf of je werk? Wat het ook is, als het te lang duurt, dan leidt dat vaak tot spanningsklachten en onzekerheid.

Het is dan lastig om het overzicht te houden. Met als gevolg dat je niet meer weet wat je moet doen. De klachten verergeren als er niets veranderd. En dan heb je er een probleem bij. Zie hier, de cirkel is rond.

Waarschijnlijk vind jij het ook erg moeilijk om uit de vicieuze cirkel te komen van klachten-problemen-klachten. Het is dan ook een bijna onmogelijke puzzel om in je eentje op te lossen.

"We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt"

Albert Einstein

Wat is er voor nodig om je cirkel te doorbreken?

Uit de Rats is opgebouwd uit vier modules. Elke module bevat lessen die essentieel zijn om je een stap verder brengen in jouw persoonlijke ontwikkeling. Voor de samenstelling zijn bewezen effectieve onderdelen van verschillende therapie- en coachvormen gebruikt. Zo vind je onderdelen van de Acceptance en Commitment Therapie (ACT), Problem Solving Treatment (PST), Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Psychologisch kapitaal (PsyCap). De inhoud is bovendien direct toepasbaar.

Kennis

Leer klachten en problemen van elkaar te onderscheiden en de vaardigheden om problemen goed op te lossen.

Optimisme

Overzicht en duidelijkheid geven je de mogelijkheid om weer te geloven in een positieve uitkomst.

Aanpakken

Een heldere aanpak helpt je om de eerste weloverwogen stappen uit jouw vicieuze cirkel te zetten.

Vertrouwen

Je ontwikkelt vertrouwen door jezelf op de juiste manier, met de juiste mindset en op het niveau uit te dagen.

Uit de praktijk

“Al vanaf de eerste keer dat we elkaar spraken, merkte ik hoeveel ik aan het gesprek had. Peter luisterde goed, kwam met een sterke analyse en bood mij direct handvatten om mij verder op weg te brengen in mijn proces. Het vertrouwen dat ik voelde, heeft hij meer dan waargemaakt.

We zijn flink aan de slag gegaan met opdrachten die aansloten op mijn vragen, waardoor ik inzichten goed in praktijk kon brengen. Zo zag ik snel resultaat terwijl mijn vertrouwen groeide. 

Het is fijn om iemand te hebben die je op een andere concrete manier uit je denken haalt en je laat ontdekken welk gedrag je eigen leven leuker en makkelijker maakt. 

Peter heeft mij uitgedaagd om prioriteiten te stellen in mijn leven en daarnaar te leven.”

Kaj
“Het zijn niet onze problemen, maar hoe we ermee omgaan dat zorgt voor problemen.” Zei Gijs Jansen (psycholoog) eens in een krantenkop in de Gelderlander. En zo is het maar net. En het goede nieuws: dat kun jij leren. Voor veel verschillende klachten en situaties heb ik coachtrajecten altijd op maar gemaakt. Altijd voel ik weer een gepaste trots als iemand echt de stap neemt en de confrontatie aangaat met zijn uitdagingen. Alleen moet daarvoor vaak wel het één en ander gebeuren. Uit de Rats is mijn eerste volledige online programma.
Kabiz Toegepast Psycholoog
uit de rats lach

Dit is wat Uit de Rats voor jou kan betekenen

In dit intensieve programma van 8 weken begeleid ik je in 16 sessies naar meer rust in je kop, je lijf en leven.

Hoe werkt het e-programma?

Dit is wat je krijgt als je deelneemt.

1.) Toegang tot het online Uit de Rats e-programma.

Het programma duurt 8 weken. Je kunt op je eigen tempo, op je eigen moment én op je eigen plek werken aan jouw programma. Je krijgt 12 maanden toegang tot het programma. Er is geen haast bij je ontwikkeling.

2.) Een persoonlijke e-coach

Je kunt gebruik maken van de mogelijkheid om e-coaching in te zetten. Dit is optioneel en tegen een meerprijs. Soms is het wel fijn om even te sparren over iets waar je mee worstelt. De eerste sessie is gratis.

3.) Videosessies

Het programma bestaat uit 16 videosessies (2 sessies per week). Van de video zijn audio opnames te downloaden zodat je die overal kunt luisteren.

4.) Uitgewerkte opdrachten en voorbeelden

Je kunt van elke sessie de opdrachten en voorbeeld templates downloaden. Ze verspil je geen tijd door zelf alles op papier te zetten.

5.) E-mail ondersteuning

Je ontvangt tijdens het programma ondersteunende e-mails. Zo houd ik je aandacht erbij. Ook stuur ik je verdiepende informatie voor als dat nodig hebt of interessant vindt.

Uit de Rats Altijd bij de hand k

Uit de Rats e-programma

Dan is dit het meest persoonlijke e-programma dat je zult vinden en je stap voor stap begeleidt naar jouw nieuwe toekomst om van te houden.

Vraag en antwoord

Dit programma is geschreven voor mensen met klachten zoals: angstgevoelens, piekeren, burn-outklachten en somberheid op een praktische manier te helpen. Het programma is ook geschikt om te ontdekken waar je aan wilt werken in je leven als je er net even meer uit wilt halen.

Ja dat kan. Uit de Rats is een e-programma waarin jij zelf de leiding neemt. Het kan een mooie aanvulling zijn. Word je begeleidt door een psycholoog of coach? Ga dan in overleg. Er kan ook overlap bestaan met jouw begeleiding.

Je ontvangt tweemaal per week een e-mail met een uitnodiging voor een sessie. Die vind je online in jouw eigen account. Je kunt vooruit werken en je mag er ook langer over doen. Je hebt een jaar lang toegang tot je account.

Je kunt aan dit e-programma werken wanneer je wilt, waar je wilt en voor hoelang je wilt. Het tempo bepaal je zelf.

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten. Ik adviseer je om twee keer per week ruim de tijd te nemen voor een sessie. Daarnaast zul je bezig gaan met oefeningen in het dagelijks leven.

Je doet waarschijnlijk mee omdat je van je klachten af wilt komen. Of omdat je meer uit je leven wilt halen. Als je dat wilt, dan zul je daar elke dag minimaal een beetje werk voor moet verzetten. Dat is niet uit te drukken in tijd. Wat je moet doen, dat leer je tijdens het e-programma.

Het resultaat kan levensveranderend zijn.

Ja juist. De opdrachten nodigen je uit om direct op jouw situatie toe te passen. Het gaat niet altijd om de klacht, maar hoe jij ermee omgaat dat het verschil kan maken.

Dit programma is een zelfhulp programma met optioneel ondersteuning door een toegepast psycholoog/ e-coach. Dit wordt niet vergoed door een verzekering.

Mogelijk kun je in overleg met je werkgever of er budget beschikbaar is voor persoonlijke ontwikkeling.

Start nu met Uit de Rats!

X

Paswoord vergeten?

Word lid